Asbest in Utrecht laat u meteen verwijderen

Heeft u een huis of een bedrijfspand in Utrecht? Betreft het een relatief oud pand ergens uit de 20ste eeuw of ouder? Dan bestaat er de kans dat er asbest in uw huis of pand zit. Als dat inderdaad zo is, dan is het essentieel dat u dit asbest direct laat verwijderen. Asbest is namelijk een levensgevaarlijke stof. Veldhuis Asbestsanering vertelt u in dit blog dan ook graag meer over asbest en waarom het zo belangrijk is dat u deze stof zo snel mogelijk laat verwijderen uit uw huis of pand in Utrecht.

Asbest: wat is het precies?

Asbest is een schadelijk materiaal dat tussen 1945 en de jaren tachtig van de vorige eeuw erg veel werd gebruikt in Utrecht. Zo werd asbest veel gebruikt in woningen, gebouwen en installaties. Asbest was een gewild bouwmateriaal vanwege een paar handige aspecten. Zo is het sterk, slijtvast, isolerend, brandwerend en laag in prijs. Maar wanneer asbest beschadigd raakt, komen er levensgevaarlijke stoffen vrij die voor verschillende asbestgerelateerde ziektes kunnen zorgen. Denk hierbij aan longkanker, asbestpleuritis, fibrose, pleuraverdikking en asbestose.

Asbest: waarom is het zo gevaarlijk?

Asbest is een parapluterm voor diverse mineralen genaamd silicaten. Het zijn bepaalde kristallen die niet zichtbaar zijn voor het blote oog. Zolang asbest zich in een vaste vorm bevindt, zoals een asbestplaat, is er in feite niets aan de hand. Wanneer zo’n asbestplaat bijvoorbeeld breekt, wat in de praktijk vroeg of laat een keertje gebeurt, ademt u al snel de losse asbestvezels/kristallen in. Deze vezels nestelen zich daarna in uw luchtwegen en uw longblaasjes. Kleine vezels kunnen nog worden opgenomen door uw opruimcellen, maar de grotere vezels gaan ‘wandelen’ door uw lichaam, waardoor ze vaak snel in uw lymfebanen terechtkomen. Op die manier veroorzaken ze jaren later verschillende ziektes die niet tot nauwelijks te genezen zijn.

Asbest veilig

Asbest laten verwijderen

Dat het laten verwijderen van asbest in Utrecht een taak is voor een gerenommeerd en specialistisch bedrijf, is dus niet meer dan vanzelfsprekend. Heeft u het vermoeden dat er asbest in uw huis of bedrijfspand zit? Veldhuis Asbestsanering zet in dat geval de volgende stappen voor u:

  • We onderzoeken welke soort asbest er in uw huis of pand in Utrecht zit en van hoeveel asbest er sprake is. Daarna bekijken we de best mogelijke aanpak voor het verwijderen van het asbest en in welke risicoklasse deze sanering valt.
  • We dienen een sloopmelding bij de gemeente Utrecht in.
  • We verwijderen alle asbest.
  • We voeren de asbesthoudende materialen veilig af.
  • U ontvangt uiteindelijk een vrijgavecertificaat van een onafhankelijk geaccrediteerd inspectie laboratorium van ons. Dit laboratorium kunt u zelf selecteren.

Huur professionele asbestsanering in

Bent u bang dat er sprake is van asbest in uw huis of bedrijfspand in Utrecht? Loop dan minimaal risico en schakel meteen Veldhuis Asbestsanering in! U bereikt ons telefonisch via 06 – 13 54 36 37. U bereikt ons per mail via info@veldhuisasbestsanering.nl. U kunt natuurlijk ook een berichtje achterlaten op ons contactformulier. We voorzien u in Utrecht graag van vrijblijvend en professioneel advies.