De mogelijkheden omtrent zelf asbest saneren

De overheid schrijft voor dat onder bepaalde condities en binnen bepaalde hoeveelheden zelf asbest verwijderd mag worden. Het betreft kleine hoeveelheden asbest die, in overleg met de gemeente, zelf mag worden verwijderd. Hierbij dient rekening te worden gehouden met de strenge regels omtrent zelf asbest saneren. In de meeste gevallen moet asbest worden verwijderd door een gecertificeerd asbest bedrijf zoals Veldhuis Asbestsanering B.V.

Pas op met asbestvezels

Wanneer je zelf asbest gaat verwijderen is het noodzakelijk om extra voorzichtig te zijn met asbestvezels die vrij kunnen komen. Wanneer je een sloopmelding maakt bij de gemeente helpen zij je om vast te stellen welke maatregelen uit voorzorg moeten worden genomen. Naderhand vindt een eindcontrole door de gemeente plaats.

Zelf asbest saneren is gevaarlijk. De asbestvezels kunnen 10 jaar na inname in de longen zorgen voor erge ziektes en wij adviseren dan ook om nooit dit risico te nemen.

Zelf assbest verwijderen

Kies voor een veilige aanpak

Wij raden het af om zelf asbest te saneren. Asbest is een gevaarlijke stof en als er iets mis gaat kan dit grote negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid of die van anderen die de asbestvezels inademen. Veldhuis Asbestsanering is in het bezit van een SC-530 certificaat. Wij hebben ervaring met asbest sanering en nemen geen risico’s. Wij zorgen voor een veilige en degelijke asbestsanering. Ook zorgen we voor  de afvoer van het potentieel gevaarlijke materiaal.

Direct afspraak maken voor asbestsanering

Wil jij asbest laten verwijderen bij je woning, bedrijfspand of kantoor? Of heb je andere vraggen over de werkwijze die we hanteren bij verwijderen van asbest? Neem daarvoor contact met ons op via telefoonnummer 06 – 13 54 36 37 of stuur een mail naar info@veldhuisasbestsanering.nl.