Wat te doen tegen asbest in Zwolle?

Is jouw woning in Zwolle tussen 1945 en de jaren ’80 van de vorige eeuw gebouwd? Wist je dat het dan heel goed mogelijk is dat er asbest is gebruikt voor het bouwen van de woning? In deze tijd werd asbest namelijk veel als bouwmateriaal gebruikt. Het was goedkoop, sterk, veelzijdig, slijtvast, brandwerend en isolerend. Maar tegenwoordig weten we dat al deze voordelen niets zijn bij de schadelijke effecten die asbest heeft op onze gezondheid. Het is daarom belangrijk dat je asbest, mocht je dit hebben, zo snel mogelijk laat verwijderen. Wat doe je tegen asbest in Zwolle? Veldhuis Asbestsanering vertelt het je!

Wat als je asbest niet laat verwijderen?

Laat je de asbest niet verwijderen? Dan is dit heel schadelijk voor de gezondheid. Zodra asbest beschadigt, komen er namelijk levensgevaarlijke stoffen vrij. Deze stoffen kunnen voor diverse asbestgerelateerde ziektes zorgen, zoals longkanker, asbestpleuritis, fibrose, pleuraverdikking en asbestose. Mocht je dus asbest in jouw woning in Zwolle aantreffen, dan is het zeker noodzakelijk dat je dit laat verwijderen.

Asbestsanering Epe

Asbest in Zwolle verwijderd in 5 stappen

Asbest in Zwolle moet je zo snel mogelijk verwijderen. Dit doe je niet zelf, maar laat je over aan een professional, zoals Veldhuis Asbestsanering. Wij kunnen asbest, asbestbesmet materiaal en asbesthoudende producten op een veilige manier verwijderen in Zwolle. Dit doen wij in 5 stappen:

  1. Tijdens een inventarisatie asbestsanering stellen we vast van welke soort asbest sprake is, in welke hoeveelheid dit aanwezig is en op welke locatie het asbest zich bevindt. Aan de hand hiervan bepalen we wat de beste werkwijze is voor het verwijderen van het asbest. Ook bekijken we in welke risicoklasse dit valt.
  2. Er kan een sloopmelding ingediend worden bij de gemeente.
  3. Hierna gaan we aan de slag met het verwijderen van alle asbest.
  4. Alle asbesthoudende materialen voeren we veilig af.
  5. Van een onafhankelijk geaccrediteerd inspectie laboratorium ontvang je een vrijgavecertificaat. Je kiest zelf het laboratorium uit.

Meer informatie? Bel gerust

Voor het verwijderen van asbest in Zwolle, ga je naar Veldhuis Asbestsanering. Wij doen dit professioneel, snel en veilig. Heb je vragen? Of wil je meer informatie over asbest saneren? Neem gerust contact op. Bel ons op 06 – 13 54 36 37, stuur een e-mail naar info@veldhuisasbestsanering.nl of laat een bericht voor ons achter via het contactformulier.