Veldhuis Asbestsanering: professionele en veilige asbestsanering

Deskundige en vakkundige asbestsanering kun je laten uitvoeren door de specialisten van asbestbedrijf Veldhuis Asbestsanering. Heb je in je woning, kantoor of industriepand asbest aangetroffen? Ga daar dan in elk geval zeer voorzichtig mee om. Het beste is om het asbest zo snel mogelijk te laten verwijderen. Wij zijn het gespecialiseerde bedrijf in asbestsanering voor particulieren en bedrijven. Op een veilige manier verwijderen wij asbest, asbestbesmet materiaal en asbesthoudende producten. Dat doen we zowel in binnenruimtes als in de buitenlucht en op zeer moeilijk toegankelijke plekken, zoals in kelders en kruipruimtes. Asbestsanering doen wij volgens de algemeen geldende wet- en regelgeving van de overheid. Hiervoor beschikken wij ook over het Procescertificaat Asbestverwijdering. Op deze pagina vertellen we je meer over asbestsanering door Veldhuis Asbestsanering. Je kunt voor meer informatie ook meteen contact met ons opnemen via de contactgegevens onderaan deze pagina.

Waarom professioneel asbest saneren?

Waarom is het professioneel laten verwijderen van asbest zo dringend nodig? Vanaf 1945 tot in de jaren tachtig van de vorige eeuw werd asbest veelvuldig gebruikt als bouwmateriaal in gebouwen, woningen en installaties, vanwege de nuttige eigenschappen. Asbest is oersterk, slijtvast, isolerend, brandwerend en bovendien goedkoop. Het werd daarom ook jarenlang gezien als het ideale onverwoestbare product voor bouw en industrie. Inmiddels weten we dat asbestvezels een groot gevaar voor de volksgezondheid vormen en dat het inademen daarvan zeer schadelijk kan zijn. Om die reden is het gebruik van asbest sinds 1993 officieel verboden. Kom je in je woning of bedrijf nog asbest tegen? Laat het dan verwijderen door Veldhuis Asbestsanering.

Asbestsanering Epe

Hoe werkt veilige asbestsanering?

De risico’s voor de gezondheid mogen bij asbestsanering niet worden onderschat. Het is dan ook belangrijk om de werkzaamheden volgens de geldende wet- en regelgeving uit te voeren. In bijna alle gevallen is het verplicht om het verwijderen van asbest te laten verzorgen door een erkend asbestbedrijf. Hoe gaan wij als professioneel asbestbedrijf hierbij te werk?

 • We doen een inventarisatie asbestsanering: welke soort asbest is het, in welke hoeveelheid is het aanwezig en op welke locatie? Vervolgens bekijken we de beste werkwijze voor het verwijderen van het asbest en in welke risicoklasse deze sanering valt
 • Bij je gemeente dienen we een sloopmelding in
 • We verwijderen alle asbest
 • We voeren de asbesthoudende materialen veilig af
 • Je ontvangt een vrijgavecertificaat van een onafhankelijk geaccrediteerd inspectie laboratorium. Zo’n laboratorium kun je zelf uitkiezen. Wij kunnen je daarbij helpen.

Wat bepaalt de kosten voor asbestsanering?

De kosten voor asbest saneren bestaat uit de kosten voor inventarisatie, verwijdering, verwerking en afvoer van het asbest. Voor een juiste kostenberekening, moeten dan ook alle factoren meegenomen worden die hier een rol in spelen. Bovendien zijn een aantal zaken per klus verschillend:

 • De grootte van de ruimte
 • De hoeveelheid asbest
 • Het type asbest

Het geven van een standaardbedrag voor de kosten van asbest verwijderen kan dus niet. Voor iedere klus maken wij een offerte op maat, zodat je vooraf weet met welke kosten je rekening moet houden. Veldhuis Asbestsanering stelt vrijblijvend en snel een offerte voor je op voor asbestsanering.

Asbest.verwijderen Veldhuis asbestsanering

Opbouw van de kosten

Veel mensen vragen zich af hoe de kosten voor asbestsanering zijn opgebouwd. Wij geven je graag inzicht in de samenstelling van de kosten voor asbestverwijdering door een professioneel bedrijf. Die worden bepaald door onderstaande factoren:

 • onderzoek naar de plaatsen waar het asbest precies zit;
 • beschermingsmiddelen voor de werknemers;
 • zorgvuldige verwijdering, vaak onder belastende omstandigheden voor de werknemers;
 • technieken die we moeten toepassen om verontreiniging van het milieu met asbestvezels te voorkomen;
 • kosten van verpakking en opslag van asbesthoudend afval;
 • transport van het asbesthoudende materiaal;
 • stortkosten;
 • opleidingskosten voor de werknemers;

Wij adviseren je om altijd meerdere offertes aan te vragen bij gespecialiseerde bedrijven in asbestsanering. Zo voorkom je dat je onnodig veel betaalt voor asbest verwijderen. Bovendien weet je zo ook waarvoor je precies betaalt. In het algemeen geldt bij asbestsanering altijd: hoe meer asbest in het pand aanwezig is, hoe meer werk, hoe hoger dus de kosten voor asbest saneren. Je kunt ons overigens ook alleen inschakelen voor een asbestinventarisatie.

Heldere garantie van Veldhuis Asbestsanering

Met onze professionaliteit en vakkennis, staan wij garant voor de best mogelijke dienstverlening voor veilige asbestverwijdering, Bij ons kun je altijd rekenen op:

 • Veiligheid
 • Kwaliteit
 • Heldere communicatie

Direct contact opnemen

Voor veilige, professionele en snelle asbestsanering bij je woning of bedrijf, kun je gerust contact met ons opnemen. Ook als je graag meer informatie ontvangt over onze werkwijze of het onderwerp asbestsanering. Maak daarvoor een afspraak met Veldhuis Asbestsanering via telefoonnummer 06 – 13 54 36 37 of stuur een mail naar info@veldhuisasbestsanering.nl.