Snel en effectief asbest verwijderen in Utrecht?

Asbest laten verwijderen in Utrecht is enorm belangrijk. Als u een relatief oud huis of een oud bedrijfspand heeft, is er de mogelijkheid dat asbest daarin nog als bouwmateriaal is gebruikt. Als dit het geval is, is het zaak om dit snel en effectief te laten verwijderen. Dat asbest een uiterst gevaarlijk materiaal is, is inmiddels natuurlijk geen nieuws meer. Waarom asbest precies zo gevaarlijk is en hoe het verwijderd wordt, legt Veldhuis Asbestsanering u hier graag uit.

Asbest uitgelegd

Asbest is een erg gevaarlijk materiaal dat helaas tot zelfs eind vorige eeuw nog veelvuldig werd gebruikt in woningen, gebouwen en installaties. Helaas ook in Utrecht. Asbest was lange tijd een populair bouwmateriaal omdat het, op het eerste oog, een aantal fijne voordelen heeft. Zo is het goedkoop, slijtvast, brandwerend en goedkoop. De grote problemen treden echter op zodra asbest breekt of kapot gaat. Er komen dan bepaalde stoffen vrij die voor diverse asbestgerelateerde ziektes zorgen. Voorbeelden hiervan zijn longkanker, asbestpleuritis, fibrose, pleuraverdikking en asbestose.

Gezondheidsrisico’s van asbest

Het begrip asbest is in feite een overkoepelende term voor verschillende mineralen genaamd silicaten. Dit zijn kristallen die onzichtbaar zijn voor het blote oog. Zolang er sprake is van asbest in een solide vorm, denk aan een asbestplaat, is er eigenlijk geen enkel probleem. Helaas raken spullen in het dagelijks leven vroeg of laat een keertje beschadigd. Asbest is daarop geen uitzondering. Zodra dat gebeurt, komen deze kristallen/asbestvezels los en ademt u deze in. De vezels nestelen zich vervolgens in uw luchtwegen en longblaasjes. Waar kleine vezels nog kunnen worden opgenomen door opruimcellen, gaan de grotere vezels ronddwalen door uw lichaam om vervolgens van uw lymfebanen hun nieuwe thuis te maken. Zo veroorzaak asbest jaren later vaak de eerder genoemde ziektes. Deze ziektes zijn helaas niet tot nauwelijk te genezen.

Asbest

Asbest effectief laten verwijderen

Het moge duidelijk zijn dat het van levensbelang is om asbest in uw huis of pand in Utrecht snel en effectief te laten verwijderen. Laat dit altijd doen door een ervaren en gespecialiseerd bedrijf, zoals Veldhuis Asbestsanering. Bent u bang dat er asbest in uw woning of pand zit? Dan pakken wij dit voor u als volgt aan:

  • We stellen eerst vast welke soort asbest er in uw woning of pand in Utrecht zit en van welke hoeveelheid er sprake is. Daarna stellen we de beste aanpak vast voor het verwijderen van het asbest en in welke risicoklasse de sanering valt.
  • We doen een aanmelding voor sloop bij de gemeente Utrecht.
  • Alle asbest wordt door ons verwijderd.
  • We zorgen ervoor dat al het asbesthoudend materiaal veilig wordt afgevoerd.
  • Tot slot krijg u van ons een vrijgavecertificaat van een onafhankelijk geaccrediteerd inspectie laboratorium. Dit laboratorium kunt u zelf uitzoeken om optimale onafhankelijkheid te garanderen.

Kies voor specialistische asbestsanering in

Heeft u redenen om te denken dat er asbest in uw huis of pand in Utrecht zit? Kies dan het zekere voor het onzekere en neem direct contact op met Veldhuis Asbestsanering. U bereikt ons telefonisch via 06 – 13 54 36 37. U bereikt ons per mail via info@veldhuisasbestsanering.nl. U kunt natuurlijk ook een berichtje achterlaten op ons contactformulier. We voorzien u in Utrecht graag van vrijblijvend en professioneel advies.