Laat asbest in Wezep direct verwijderen

Heeft u een woning of een bedrijfspand in Wezep? Is dat pand ergens in de vorige eeuw gebouwd? Dan is het mogelijk dat er asbest in uw pand is gebruikt. Als dat het geval is, is het ten zeerste aan te raden om dit asbest zo snel mogelijk te laten verwijderen. Asbest is namelijk erg gevaarlijk voor de gezondheid. In dit artikel vertelt Veldhuis Asbestsanering u dan ook graag meer over asbest en waarom het laten verwijderen van asbest in uw pand in Wezep zo belangrijk is.

Wat is asbest?

Asbest is een schadelijke stof die tussen 1945 en de jaren tachtig van de vorige eeuw veelvuldig werd toegepast. Zo was asbest veel terug te vinden in woningen, gebouwen en installaties. Asbest was lange tijd een populair bouwmateriaal vanwege enkele nuttige kwaliteiten. Zo is het sterk, slijtvast, isolerend, brandwerend en goedkoop. Zodra asbest beschadigd, komen er echter levensgevaarlijke stoffen vrij die voor diverse asbestgerelateerde ziektes kunnen zorgen, zoals longkanker, asbestpleuritis, fibrose, pleuraverdikking en asbestose.

Waarom is asbest zo gevaarlijk?

Asbest is in feite een verzamelnaam voor verschillende mineralen genaamt silicaten. Dit zijn een soort kristallen die na beschadiging onzichtbaar zijn voor het blote oog. Zolang asbest zich in een vaste vorm bevindt, is er geen gevaar voor de gezondheid. Zodra er echter iets beschadigt of breekt, wat in de praktijk vroeg of laat een keertje gebeurt, ademt u al snel de losse asbestvezels in. Deze vezels komen vervolgens vast te zitten in uw luchtwegen en uw longblaasjes. Waar kleine vezels worden opgenomen door uw opruimcellen, gaan grotere vezels ‘wandelen’ door uw lichaam, waardoor ze ook in uw lymfebanen terecht kunnen komen. Zodoende veroorzaken ze jaren later diverse ziektes die niet tot nauwelijks te genezen zijn.

Asbest veilig

Asbest laten verwijderen

Het moge duidelijk zijn dat het laten verwijderen van asbest in Wezep een klus is voor een professioneel en gespecialiseerd bedrijf. Vermoedt u dat er asbest in uw woning of pand zit? Veldhuis Asbestsanering onderneemt dan voor u de volgende stappen:

  • We onderzoeken welke soort asbest sprake van is en in welke hoeveelheid het aanwezig is bij u in Wezep. Vervolgens bekijken we de beste werkwijze voor het verwijderen van het asbest en in welke risicoklasse deze sanering valt.
  • We dienen een sloopmelding in bij de gemeente Wezep.
  • We verwijderen alle asbest.
  • We voeren de asbesthoudende materialen veilig af.
  • U ontvangt tot slot een vrijgavecertificaat van een onafhankelijk geaccrediteerd inspectie laboratorium van ons. U kunt het laboratorium zelf kiezen.

Schakel professionele asbestsanering in

Bent u bang dat u asbest in uw woning of pand heeft? Loop dan geen enkel risico en schakel direct Veldhuis Asbestsanering in! U bereikt ons telefonisch via 06 – 13 54 36 37. U bereikt ons per mail via info@veldhuisasbestsanering.nl. U kunt natuurlijk ook een berichtje achterlaten op ons contactformulier. We voorzien u graag van vrijblijvend en professioneel advies.