Wat te doen als je asbest vindt in jouw woning?

Het belang van een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf

Veiligheid en professionaliteit voorop!

Asbest, ooit gewaardeerd om zijn isolerende eigenschappen, is nu bekend als een ernstig gezondheidsrisico. Asbest bestaat uit microscopisch kleine vezels die, wanneer ze worden verstoord, kunnen vrijkomen in de lucht en worden ingeademd. Deze vezels kunnen diep doordringen in de longen en andere delen van het ademhalingssysteem. De inademing van asbestvezels kan leiden tot verschillende ernstige longaandoeningen, waaronder asbestose en lonkanker. Bij het omgaan met asbest is de betrokkenheid van een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf dus van cruciaal belang. Alleen door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf kan asbest namelijk veilig worden verwijderd. Veldhuis Asbestsanering vertelt je hoe wij professionaliteit en veiligheid voorop stellen bij het verwijderen van asbest.

De nodige veiligheidsmaatregelen

Als gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf weten wij alles over de risico’s van asbestsanering. Daarom verwijderen we asbest nooit zomaar. We starten altijd met een inventarisatie asbestsanering. Hierbij kijken we welke soort asbest het is, in welke hoeveelheid het asbest aanwezig is en op welke locatie het asbest zit. Vervolgens gaan we kijken wat de beste werkwijze voor het verwijderen van het asbest is en in welke risicoklasse deze sanering valt. We nemen de juiste veiligheidsmaatregelen en gaan dan pas aan de slag met de asbestsanering.

Verwijderen en afvoeren van asbest

We verwijderen alle asbest. Dit doen we professioneel en veilig met gespecialiseerde apparatuur. Ook verwijderen we het asbest volgens geldende wet- en regelgeving van de overheid. Daarom beschikken we over het Procescertificaat Asbestverwijdering. Vervolgens zorgen we ervoor dat alle asbesthoudende materialen veilig worden afgevoerd. Je ontvangt na de asbestsanering een vrijgavecertificaat van een onafhankelijk geaccrediteerd inspectie laboratorium. Deze kun je zelf kiezen. Je huis of pand is nu officieel asbestvrij!

Wij zijn hét professionele asbestsaneringsbedrijf voor jou

Veldhuis Asbestsanering is geregistreerd bij Ascert. Dit is de beheerstichting voor de certificatieregelingen op het gebied van asbestsanering. Door ons asbestsaneringsbedrijf in te schakelen voor de asbestsanering, bent je dus verzekerd van kwaliteit.

Direct contact

Heb je een probleem met asbest? En heb je snel een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf nodig om je te helpen? Bel ons op 06 13 54 36 37 of mail naar info@veldhuisasbestsanering.nl en je bent verzekerd van een professionele en veilige asbestsanering! Een bericht sturen via het contactformulier kan uiteraard ook. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.