Asbest

Alles wat u moet weten over asbestinventarisatie

Asbestinventarisatie: alles wat u moet weten

Asbestinventarisatie is een essentiële procedure om de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in gebouwen en structuren te identificeren en te documenteren. Hierdoor kunt u erachter komen of uw pand asbest bevat of niet. Een asbestinventarisatie stelt eigenaren en beheerders van panden in staat om veilige omgevingen te creëren en passende maatregelen te nemen om blootstelling aan asbest te voorkomen. Hierdoor worden gezondheidsrisico’s geminimaliseerd en wordt de omgeving beschermd tegen blootstelling aan asbestvezels. Veldhuis Asbestsanering vertelt u in dit blog alles wat u moet weten over asbestinventarisatie.

Wat is asbestinventarisatie?

Asbestinventarisatie is het proces van systematisch onderzoek en documentatie van de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in een gebouw, object of structuur. Het doel van deze procedure is om eigenaren, beheerders en werknemers bewust te maken van de locatie en toestand van asbest. Dus wilt u weten of u asbest in uw woning of bedrijfspand in Doetinchem heeft? En in welke mate? Maak dan een afspraak met Veldhuis Asbestsanering voor een asbestinventarisatie in Doetinchem.

Het belang van een asbestinventarisatie

Wanneer asbestvezels worden ingeademd, kan dit ernstige longaandoeningen en zelfs kanker veroorzaken. Om dit en andere gezondheidsrisico’s te kunnen voorkomen, is asbestinventarisatie noodzakelijk. Mocht er naar aanleiding van de asbestinventarisatie asbest aangetroffen worden bij u in Doetinchem, dan kunnen de professionals van Veldhuis Asbestsanering alle asbest veilig en op een verantwoorde wijze verwijderen.

Veilig asbest verwijderen

Asbest mag niet zomaar verwijderd worden. Het verwijderen van asbest is namelijk verbonden aan bepaalde regels en wetgevingen. Voor uw en onze veiligheid werken onze professionals volgens deze regels en bepalingen. We zijn dan ook in het bezit van een Procescertificaat Asbestverwijdering. Voor een asbestinventarisatie in Doetinchem of het verwijderen van asbest, bent u dus bij ons aan het juiste adres. Onze werkwijze is als volgt:

  • Uitvoeren van de asbestinventarisatie
  • Indienen sloopmelding
  • Uitvoeren eindcontrole
  • Overhandigen vrijgaverapport
  • Veilig afvoeren van asbesthoudend materiaal
  • Saneren van asbesthoudende materialen/toepassingen

Contact met Veldhuis Asbestsanering

Wilt u een asbestinventarisatie in Doetinchem laten uitvoeren? Neem dan contact op met Veldhuis Asbestsanering. Indien er asbest verwijderd moet worden, doen wij dit ook graag voor u. Wij verzorgen voor u het gehele traject. Van aanvraag tot de daadwerkelijke asbestsanering en zelfs het eventueel monteren van een nieuw dak! Bel naar 06 13 54 36 37, stuur ons een e-mail via info@veldhuisasbestsanering.nl of laat een bericht achter via het contactformulier om een afspraak te maken.