De gevaren van zelf asbest verwijderen; waarom het beter is om professionals in te schakelen

De gevaren van zelf asbest verwijderen; waarom het beter is om professionals in te schakelen

Zelf asbest verwijderen? Doe het niet!

Tref je asbest aan in jouw woning of bedrijfspand? Ga hier dan heel voorzichtig mee om. Asbest kan namelijk heel schadelijk zijn voor de gezondheid. Het kan longkanker, longvlieskanker en buikvlieskanker veroorzaken. Ga dus ook nooit zelf asbest verwijderen en laat dit altijd over aan een gekwalificeerd bedrijf, zoals Veldhuis Asbestsanering. Het kost je wat meer, maar je hoeft het in ieder geval niet met jouw gezondheid te betalen. In dit blog vertellen we je graag meer over de gevaren van asbest verwijderen en waarom het beter is om hiervoor professionals in te schakelen.

Het gevaar van asbest

Omdat asbest bouwtechnisch gezien veel goede eigenschappen heeft, werd het tussen de 1945 en de jaren ’80 van de vorige eeuw veel gebruikt voor de bouw van woningen, bedrijfspanden en andere gebouwen. Helaas bleek dit materiaal later een groot gevaar te zijn voor de volksgezondheid. Door het inademen van losse asbestvezels kunnen er ernstige ziektes ontstaan, zoals longkanker, longvlieskanker of buikvlieskanker. Hoe meer vezels je in totaal inademt, hoe groter de kans dat je hier ziek van wordt. Daarom moet je nooit zelf asbest gaan verwijderen. In Arnhem asbestverwijdering nodig? Bel Veldhuis Asbestsanering!

Hoe wij professioneel asbest verwijderen

Wij zijn een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf. We staan dus garant voor een veilige en professionele asbestverwijdering. Voordat we het asbest uit jouw woning of bedrijfspand in Arnhem verwijderen, doen we een inventarisatie asbestsanering. Welk soort asbest treffen we aan? In welke hoeveelheden treffen we het aan? En op welke locatie bevindt het zich? Daarna bepalen we de werkwijze voor het asbest verwijderen, kijken we in welke risicoklasse de sanering valt en dienen we een sloopmelding in bij de gemeente. Nu kunnen we het asbest verwijderen en de asbesthoudende materialen veilig voor je afvoeren. Als dit klaar is, ontvang je een vrijgavecertificaat, waarmee je kunt aantonen dat jouw woning of bedrijfspand asbestvrij is.

De kosten

De kosten van asbestverwijdering in Arnhem zijn afhankelijk van het type asbest, de hoeveelheid asbest en de omvang van de werkruimte. Natuurlijk geldt dat hoe meer asbest er is, hoe groter de klus wordt en hoe hoger de kosten zijn.

Meer informatie over professioneel asbest verwijderen?

Asbest is dus een groot gevaar voor de gezondheid en moet daarom altijd professioneel verwijderd worden. Wil je meer informatie over hoe wij asbest verwijderen? Of heb je vragen? Bel naar 06 – 13543637, stuur ons een e-mail via info@veldhuisasbestsanering.nl of laat een bericht achter via het contactformulier.