Wat te doen als je asbest vindt in jouw woning?

Wat te doen als je asbest vindt in jouw woning?

Ik heb asbest in mijn woning, wat nu?

Heb ik asbest in mijn woning? Veel mensen met een huis dat tussen 1945 en de jaren ’80 van de vorige eeuw zullen zich dit afvragen. In deze tijd werd asbest namelijk veel gebruikt als bouwmateriaal in woningen. Dat komt doordat dit materiaal oersterk, slijtvast, isolerend, brandwerend én heel goedkoop was. Later bleek alleen dat losse asbestvezels zeer schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom werd het gebruik van asbest in 1993 officieel verboden. Vind je asbest in jouw woning? En weet je niet wat je moet doen? Bel Veldhuis Asbestsanering voor het professioneel en veilig verwijderen van het asbest.

Asbestvrij huis

Als je in jouw woning asbest aantreft, is het belangrijk dat je daar voorzichtig mee omgaat. Ga zeker niet zelf aan de slag met het asbest verwijderen. Laat hier altijd een professioneel bedrijf voor komen. Wij verwijderen asbest, asbest besmet materiaal en asbesthoudende producten uit jouw woning. Zowel binnen- als buitenshuis en op zeer moeilijk toegankelijke plekken, zoals de kruipruimte van de woning. Als we klaar zijn heb jij een asbestvrij huis!

Inventarisatie asbestsanering

Voordat we de asbest in jouw woning kunnen verwijderen, doen we een inventarisatie asbestsanering. Dit houdt in dat we kijken welke soort asbest je in jouw woning hebt, in welke hoeveelheid het asbest aanwezig is en op welke locatie het asbest zich bevindt. Vervolgens bekijken we welke werkwijze het meest geschikt is voor het verwijderen van het asbest en in welke risicoklasse deze sanering valt. Nadat we bij de gemeente een sloopmelding hebben ingediend, kan het verwijderen van alle asbest en asbestdelen beginnen. Dit doen we altijd volgens de geldende wet- en regelgeving van de overheid. We zijn dan ook in het bezit van een Procescertificaat Asbestverwijdering.

Vrijgavecertificaat

Nadat alle asbest en asbestdelen uit jouw woning verwijderd zijn, voeren we deze asbesthoudende materialen veilig af. Je zult vervolgens een vrijgavecertificaat ontvangen van een onafhankelijk geaccrediteerd inspectie laboratorium. Gefeliciteerd, je hebt nu geen asbest meer in jouw woning!

Meer informatie over asbest verwijderen?

Als je asbest in jouw woning vindt, bel je dus spoedig de specialisten van Veldhuis Asbestsanering op om het asbest professioneel en veilig uit jouw woning te laten verwijderen. Wil je meer informatie over onze manier van werken bij asbest verwijderen? Of heb je vragen? Bel naar 06 – 13543637, stuur ons een e-mail via info@veldhuisasbestsanering.nl of laat een bericht achter via het contactformulier.